Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Осми март

8 - ми март е празник, който не всички почитат. Но 8 март е един от най-любимите празници за по-голямата част от жените, заедно с Нова година, Коледа и Свети Валентин. Аз съм от жените, за които той е един от най-романтичните празници. 8-ми март, Международния ден на жената, е удивително красив празник, изпълнен с нежност. Всяка година, когато дойде пролетта "силната" половина на света от младия ученик до стария господин се прекланят пред "слабите" жени. Всички дами получават подаръци, цветя, стихове, текстови съобщения и само добри думи и пожелания. Това е ден, когато жените получават специално внимание от страна на мъжете, и положителните емоции се усещат навсякъде.

8-ми март

Не всеки знае историята на празника, който ние празнуваме толкова масово всяка година на 8 март. А началото е следното. Още древните римляни са знаели, че на женския ден празнуват матроните. Това бил ден, когато матроните (свободно родените омъжени жени) получавали подаръци от мъжете си и се радвали на тяхната любов и внимание. На робините също били връчвани подаръци, а също така им позволявали да имат почивен ден. Облечени в най-хубавите си дрехи, с ароматни цветя в косите си, римските жени отивали в храма на богинята Веста, която се смята за пазителка на огнището.
Много време е минало от тогава. Жените са решили да променят живота си, да имат равни права с мъжете. На 8 март през 1857 жени, работещи в текстилната промишленост в Ню Йорк, минали по улиците в знак на протест срещу ниското заплащане и лошите условия на труд. И така, няма да ви разказвам цялата история. В различните страни по света отношението към този ден е различно.
Римските жените са имали късмет в това отношение, тъй като този прекрасен ден на любовта, красотата, пролетта, посветен на жените е бил почивен в продължение на много векове.

Какво очакват жените от 8 март?


Първо, обяснение в любов, възхищение, възторг. На второ място, тяхната роля в отношенията, в семейния живот, в работата и в цялата страна да бъде високо оценена. Това трябва да бъде вменено най-малко веднъж годишно на човека, приятеля, съпруга, шефа и лидера на страната. Трето, малки изненади, цветя, подаръци и други знаци на внимание. Е, дори и ако никой не отдава никакво значение на такива неща, това е хубаво, така или иначе. Повечето жени получават подаръци. Защо вашата дама да остане без цвете и поздравителна картичка?
Нека 8 март е ден, когато всички жени, без изключение, се чувстват щастливи, прекрасни, желани и най-обичаните!За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар