Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Вярата. Размисли
От водите на Ганг до мостовете на Темза, от пирамидите край Нил до звездите на Кремъл край Москва река, всички търсим Бог.

А какво е Бог? Красива жена или море, което ражда човек? Може би Бог е момче, което си играе в пясъка или по-скоро е слънцето в небето.

Какво е Бог? Той може да достигне до нас в различни образи. На мъж или жена, на дете или старец, на богат или беден. Но при всички положения този образ не зависи от приносителя му, а е отражение на скритото ни „Аз“.

Бог се открива всекиму, но не всеки може да го познае. И недоволството от събитията и хората около нас  е недоволство от тези наши качества, които те ни разкриват.

Спри да гледаш другите и погледни към себе си, за да откриеш истинския си потенциал. Не губи времето си, съизмервайки се с останалите. Така пилееш потенциала си.

Човешката душа е безсмъртна. Всеки от нас е частица от Бога. Най-големите трябва да са слуги на другите, а красотата, богатството и славата са не награди, а изпитание.

За да не са сами на този свят хората измислили боговете. И май веднага са съжалили. Боговете били навсякъде – в огъня, във водата, в камъните, в дърветата, в животните…. И колкото повече израствали хората, толкова повече претенциите на боговете се увеличавали. Хората им построили храмове, пеели им песни, палели им свещи, кадили им с благовония, кланяли им се, гладували в тяхно име, танцували в огъня. Дори принасяли жертви. Първоначално хора, а после и животни.

Заради боговете хората воювали. Дори днес избиваме хиляди себеподобни заради разликата в името, с което наричаме Бог. Превръщаме всичко в руини. Макар и красива, в руини се превръща и вярата, когато не в нас. Защото тогава Бог живее само в храмовете, а не в душите ни.

Дали Бог е създал хората или човекът си е измислил боговете?

Няма как със сигурност да знаем.

Но всеки от нас сам избира в кое да вярва. Аз вярвам в науката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар