Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Как да избирате дрехи онлайн
Онлайн търговията набира скорост, но ако все още не пазарувате често в Интернет, запознайте се с някои особености, които е добре да имате предвид когато пазарувате дамски, мъжки или детски дрехи от онлайн магазини.

 Информирайте се за материята, от която  са

 Платът, от който е изработена дадена дреха играе важна роля, за да определите за какви случаи е подходяща тя и как след това да се грижите на нея.

 Най-популярните материи, които се използват за производство на дрехи са памук, полиестер и вискоза.

Например, трябва да знаете дали дадена дреха е изработена от полиестер, вискоза или памук. Тези 3 материи имат съвсем различни характеристики, които могат да са във ваш плюс или минус, в зависимост от това за какъв случай ще ползвате дрехата.

 Полиестерът е тежък и по-малко дишащ, докато памукът е дишащ и лек естествен материал.

 Полиестерът е синтетичен и устоява на свиване, а памукът е естествен и се свива и разтяга.

 Памукът е хипоалергичен и не пропуска прахът да достигне до кожата.

 Памучните тъкани лесно се боядисват, но много от боите са вредни, освен това процесът изисква много вода и оказва вредно въздействие върху околната среда. Какви са предимствата на полиестера?

Предимство на полиестера е, че може да бъде боядисван чрез метода сюблимация, който е възможно най-устойчивия метод за боядисване на тъканите. Полиестерът е много по-траен от памука поради химическия си състав.

Освен това полиестерът е по-добър за спортни облекла. Памукът абсорбира много вода и по-трудно изсъхва и не е подходящ за спортни дрехи.

Памучните дрехи се мачкат повече, докато дрехите от полиестер в някои случаи може дори да не се налага да се гладят.

Вискозата е изкуствено влакно от естествен произход. Свойствата им много приличат на тези на памука. Дрехите от вискоза през зимата топлят, а през лятото не задържат топлина.

Това са само малка част от разликите между различните материи.

Съветваме ви, ако в даден онлайн магазин няма никаква информация за материята, от която е изработена дадена дреха, или да не пазарувате от него, или първо да зададете въпрос за материята, преди да купите дрехата.

Понякога на пръв поглед изглежда, че дреха, произведена в Китай е по-атрактивна поради по-ниската цена, но дали тази дреха ще издържи дълго?

Прочетете внимателно описанието на модела

Когато пазарувате онлайн, вие не можете да прецените как ще ви стои дадена рокля. Може да ви харесва много как изглежда на снимката, но имайте предвид, че някои дрехи просто няма да подхождат на вашата фигура. Затова се информирайте добре за модела и преценете дали сте имали подобна дреха, която ви стои добре.

Например, дадена рокля може да бъде по-тялото или с по-свободна кройка. Информирайте се как става обличането и – има ли цип, копчета, или е със свободен силует.

Ако роклята е по-свободна може да ви станат няколко различни размера, така че информирайте се кой е най-подходящият за вас размер. Вече почти всички онлайн магазини имат таблици с размери. Прочетете правилата за връщане

 Не на последно място, когато пазарувате дамски дрехи онлайн задължително прочетете правилата за връщане. Дори да сте внимателни при избора си, докато не пробвате дрехата, няма как да сте сигурни, че ще ви стои добре. По-добре да сте информирани навреме как да процедирате, ако се наложи да върнете дрехата.

 Онлайн пазаруването пести време и въпреки, че има риск да не харесате покупката си не се отказвайте!

 Бъдете смели и успешно пазаруване онлайн!

Няма коментари:

Публикуване на коментар