Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

По повод на една самолетна катастрофа.

самолетна катастрофа
Моите размисли по повод на една самолетна катастрофа.
Знам, виждам, че много хора сега се намират в състояние на безпомощност, объркване, дълбоко чувство на страх за живота и абсолютна безпомощност. Аз не искам да изглеждам по-добре, отколкото те. На мене самия в този момент ми стана много страшно. И за мен и за децата е невъзможно да не се лети, а това може да се случи на всеки. Човек е така устроен - преживява трагедията заедно с другите, той винаги, съзнателно или не, поставя на мястото на другите себе си и семейството си. Такива минути, часове, дни, много трудно се преживяват. Но аз знам, че страхът ми не помага на тези, които умряха в тази ужасна самолетна катастрофа, нито на техните роднини, нито на семейството ми, нито на мен самата.
Ето защо, се обръщам към тези, на които е много болно и като цяло психологически трудно. Искам да им напомня, макар и банално, но единственото правилно на сто процента е не само да се помни, а и със сигурност да се направи. Някой ще публикува една свещ в памет на мъртвите, някой ще запали свещ в църква. Някои ще се помолят, а някои се споменат загиналите с чашата си. Нека всеки прави това, което мисли правилно. Но най-важното е - нека всеки, без значение колко го боли от трагедията, да си спомни за тези, които са около него - семейство, деца, родители, приятели, добри познати. Особено за онези, с които от глупост или от емоции са се скарали, кого е обидил, от кого той се чувства обиден. Не забравяйте и си представете, че в този самолет можехте да бъдете вие. Представете си и отправете на живите хора цялата си любов, на която сте в състояние да изпитате. С думи, с дела, независимо от това, дали те са в непосредствена близост до вас. Напишете писмо, обадете се - ако те са далеч. Превърнете болката и страха в състрадание и любов - това е важното, с което ние можем да помогнем на себе си и на всички, на които в момента е болно и страшно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар