Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Международен ден на целувката

 ден на целувката
Целувка. Тя е чудесен начин за комуникация, и то комуникация, изпълнена с топлина, нежност. Или страст, неистово чувство. Или грижа, внимание, утешение. С целувка можете да декларирате любовта си, да се възстановят отношенията между съпрузите, да утешите бебето, да благодарите на родителите, да се подкрепяте взаимно. С една дума, целувката, като елемент на общуване, напълно може да изпълни ролята на своеобразно съобщение между приятели, съпрузи, любовници, родители, деца, или просто близки един на друг хора.Древногръцкият философ Платон нарича целувка " обмен между две души ".
Днес, някои лекари определят целувката като своего рода крампи или спазми, в които участват 29 големи и малки мускули. Изследванията потвърждават, че тези хора, които често се целуват, по-рядко страдат от заболявания на стомаха, жлъчния мехур, кръвоносната система и в допълнение, имат по-добър сън.
Целувките предотвратяват образуването на бръчки, тъй като тренират мускулите на лицето по-добре от всеки масаж. Според психолозите, целувката успокоява нервната система и предотвратява стреса. Обичащите да се целуват често се проявяват като оптимисти, те са уверени в своите способности, достигащи професионален и личен успех.
Целувката е "букет" от сложни химични реакции. По време на една целувка партньорите обменят 7 мг мазнини, белтъчини 0.7 мг, 0,45 мг различни соли. В допълнение, от уста в уста чрез целуване преминават около 200 стрептококи, стафилококи и много бактерии, като 95% от тях са безвредни. С целувка задължително се поздравявали помежду си при среща първите християни.
През Средновековието с целувка е завършвала церемонията за посвещение на поредния кандидат за рицар. Колко много може да се каже за обикновената целувка! Понякога тя е в състояние да замени най-красивите, най-важните думи. И не напразно в нейна чест има празник - Международен ден на целувката. 6-ти юли.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар