Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Населени места в Австрия

Австрия е заобиколена от всички страни от суша. Страната граничи с Италия и Словения на юг, с Чешката република и Германия на север, Лихтенщайн и Швейцария на запад, Унгария и Словакия на изток.

Виена

Виена

Виена е архитектурното бижу на Европа, столица на Австрия и столица на класическата музика. Тя привлича със своята архитектура, в която може да се проследят всички стилове - от постмодернизма до готиката Ренесанса. В този град по невероятен начин се съчетават старинни архитектурни сгради и модерни бетонни конструкции.

Залцбург

Залцбург

Залцбург, големият град, който се намира в западната част на Австрия. Залцбург е четвъртият по големина град в Австрия. Живописният стар град е признат за световно културно наследство - дворци, църкви, замъци - доминират в картината на града. В тази част на Залцбург има много тесни улички от Средновековието, които навяват духа на това време.

Клагенфурт

Клагенфурт

Клагенфурт е един от най-красивите градове в Австрия, особено неговата красива стара част. Миналото е комбинирано с настоящето: средновековните тесни улички плавно преминават в широките и просторни, модерни булеварди. Архитектурното наследство на средновековните майстори като по чудо са рамо до рамо с модерни сгради. В Клагенфурт главната атракция е историята. Вижда се във всичко, което ви заобикаля в този град: площади, замъци, тихи улици, дворци - всички те носят неиния отпечатък.

Линц

Линц

Линц е третият по големина град в Австрия. Той е столица на Горна Австрия. Градът се намира в пресечната точка на основните търговски пътища, благодарение на което процъфтява още от древни времена. Ето защо тук са построени много паметници на архитектурата от древността до наши дни.

Градове в Австрия

Почти всички градове на Австрия се обединяват в едно - тяхното значение от гледна точка на безценното архитектурно и културно наследство.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар