Ads 720 x 90

ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ ЗДРАВ ГРЪБНАЧНИЯ СИ СТЪЛБ

Това, което четете ще допринесе да запазите здрав гръбначния си стълб дълги години! Но само ако го превърнете в ежедневен навик. Прилагайте го всеки ден, лежащи в леглото. Той не отнема много време. Само 20 секунди.
Да си признаем, че не всеки от нас знае каква важна функция е определена за гръбначния стълб в човешкото тяло. На първо място гръбначният стълб е основната носеща конструкция на нашето тяло, която постоянно е подложена на напрежение. И много често забравяме, че гръбначният ни стълб не изисква по-малко внимание от другите части на тялото ни. Цената, платена за това е разместването на междупрешленните дискове, херния, болки в кръста, прещипани нервни корени и още и още. В резултат на това ние усещаме постоянна болка в неговите различни части и промяна в качеството на живот. А междувременно има едно много просто упражнение, което ще помогне да поддържате здрав гръбначния си стълб в продължение на много години.
Полезен навик за гръбначния стълб със супер ефектВсяка вечер, лежащи в леглото преди да заспите, прилагайте този полезен навик и чрез него ще разтегнете гръбначния си стълб за през нощта.

1. Вдигнете ръцете си нагоре по отношение на тялото си, а не към тавана;
2. След това доближете глезените и на двата крака, и изпънете коленете си;
3. Стегнете задните части, тоест напрегнете ги;
4. Напрегнете, стегнете и долната част на корема, и натиснете кръста си силно към леглото;
5. И сега, като запазите това положение, протегнете ръцете си нагоре, а петите надолу, разтягайки гръбнака в двете посоки;
Започнете да правите това разтягащо упражнение 5 секунди и постепенно стигнете до 20 секунди. След това се отпуснете добре.
Препоръчвам ви първо да научите това упражнение на пода, на килима и след като сте го усвоили и сте го почувствали добре, да го практикувате всеки път преди сън.
Какъв е ефектът от това упражнение? С разтягане на гръбначния стълб преди да заспите, вие раздалечавате прешлените един от друг, като по този начин се увеличава дистанцията между тях и се освобождават от деформиране и притискане гръбначните дискове.
Освободеното пространство ще позволи на сплесканите дискове през деня да абсорбират достатъчно количество течност през нощта. А на следващия ден те успешно ще изпълнят своята амортизираща функция!
Успех и моля за коментари.

Related Posts

Публикуване на коментар

Subscribe Our Newsletter