Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

За здрав гръбначен стълб

здрав гръбначния стълб
Това, което четете ще допринесе да запазите здрав гръбначния си стълб дълги години! Но само ако го превърнете в ежедневен навик. Прилагайте го всеки ден, лежащи в леглото. Той не отнема много време. Само 20 секунди.
Да си признаем, че не всеки от нас знае каква важна функция е определена за гръбначния стълб в човешкото тяло. На първо място гръбначният стълб е основната носеща конструкция на нашето тяло, която постоянно е подложена на напрежение. И много често забравяме, че гръбначният ни стълб не изисква по-малко внимание от другите части на тялото ни. Цената, платена за това е разместването на междупрешленните дискове, херния, болки в кръста, прещипани нервни корени и още и още. В резултат на това ние усещаме постоянна болка в неговите различни части и промяна в качеството на живот. А междувременно има едно много просто упражнение, което ще помогне да поддържате здрав гръбначния си стълб в продължение на много години.

Полезен навик за гръбначния стълб със супер ефект

Всяка вечер, лежащи в леглото преди да заспите, прилагайте този полезен навик и чрез него ще разтегнете гръбначния си стълб за през нощта.

1. Вдигнете ръцете си нагоре по отношение на тялото си, а не към тавана;
2. След това доближете глезените и на двата крака, и изпънете коленете си;
3. Стегнете задните части, тоест, напрегнете ги;
4. Напрегнете, стегнете и долната част на корема, и натиснете кръста си силно към леглото;
5. И сега, като запазите това положение, протегнете ръцете си нагоре, а петите надолу, разтягайки гръбнака в двете посоки;
Започнете да правите това разтягащо упражнение 5 секунди и постепенно стигнете до 20 секунди. След това се отпуснете добре.
Препоръчвам ви първо да научите това упражнение на пода, на килима и след като сте го усвоили и сте го почувствали добре, да го практикувате всеки път преди сън.
Какъв е ефектът от това упражнение? С разтягане на гръбначния стълб преди да заспите, вие раздалечавате прешлените един от друг, като по този начин се увеличава дистанцията между тях и се освобождават от деформиране и притискане гръбначните дискове.
Освободеното пространство ще позволи на сплесканите дискове през деня да абсорбират достатъчно количество течност през нощта. А на следващия ден те успешно ще изпълнят своята амортизираща функция!
Успех.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар