Ads 720 x 90

КОЛЕДА

Коледа е един от най-големите празници за хората, принадлежащи към християнската вяра. На Коледа семейство и роднини се събират за да похапнат вкусно и да раздадат подаръци на децата. Но e погрешно да се мисли, че празнуват само християните. Светът е едно глобално цяло и Коледа се празнува в много страни по света с коледни пиршества, подаръци, молитви и пожелания.


Коледа

Смята се че, ако на Коледа си пожелаеш нещо, то ще се сбъдне. Поверието е, че на Коледа стават чудеса. Коледа се празнува в различните части на света и начинът на честване, датите и традиции се различават, но духът си остава навсякъде същия. Докато повечето от нас празнуват Коледа в продължение на седмица, за някои това е фестивал и празнуват цял месец.
Най-популярната коледна песен е "Тиха нощ, свята нощ".

Независимо от това дали на Рождество навън вали сняг или духа горещ вятър от пустинята, навсякъде звучи една и съща песен "Тиха нощ, свята нощ..." В Европа е невъзможно човек да си представи Коледа без нея - тя е навсякъде - звучи по радиото, по телевизионните канали, в универсалните магазини, в домовете на хората, пред коледната елха. И мнозина са сигурни, че това е народна песен. Макар че това съвсем не е така.
Знаете ли историята на най-популярната коледна песен? Не? Тогава я прочетете.

Related Posts

Публикуване на коментар

Subscribe Our Newsletter