Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Сенетил де Лас Бодегас

Сенетил де лас Бодегас
В този малък материал има факти за известна испанска забележителност. Стъпвайки в испанския град Сенетил де лас Бодегас ти идва на ум една библейската истина за това, че има време за разхвърляне на камъни и време за събиране на камъни. Изглежда, че тези думи тук са разтълкувани буквално и тук някои неведоми сили се събрали всички камъни в околността и след това са поставили сред тях много къщи.


Сенетил де лас Бодегас


Това е може би една от най-удивителните части на Андалусия. Сенетил де лас Бодегас отдавна е известен със своето уникално географско положение. По-голямата част от домовете тук буквално са "вградени" в скалата, изградени са чрез разширяване на естествените пещери. Подобна картина може да се види и в Боливия, където град Ле Пас е "отгледан" в кратер на изгаснал вулкан.
Историческите сведения сочат, че Сенетил де лас Бодегас е древно селище. Неговите жители са станали известни благодарение на смелостта на военните. Те твърдо са защитавали града от многобройните нападения на римските войници, на които през 1-ви век от н.е. са успели да влязат в града, но само след 15-дневна обсада.
Учените смятат, че етимологията на името "Сенетил" е свързана с военните събития-думата идва от "Septem Nihil", което буквално означава "седем пъти без резултат". Точно такъв е броят на неуспешните атаки на римляните, през които жителите на града са успели да оцелеят. Втората част на името "де лас Бодегас" се е появила по-късно, благодарение на изобилието от произведени ценни сортове вина, с които все още е известна с тази област. Трябва да се отбележи, че първите лозя са засадени в областта именно от християните, в допълнение към растящите тук маслинови и бадемови горички.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар