Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Естония

Естония
Естония, една от най-малките страни в Европа. Намира се на южния бряг на Финския залив, в източния край на Балтийско море. Площта й е 45,226 квадратни километра.
Естония е със забележителна история, жизнена и енергична култура и има невероятно разнообразие от пейзажи и гъсти гори (където живеят лосове, мечки и глигани) до балтийските плажове и крайбрежните острови.

Естония

Историческите градове, замъци, църкви и аристократичните къщи са голямо културно наследство. След отделянето от СССР Естония се превърна в симпатична европейска страна, което защитава своята национална идентичност в бурните събития от най-новата история.
Присъединяването й към Европейския съюз през 2004 даде на Естония чувството за принадлежност, този път доброволно, към по-голямо културно и икономическо пространство. Естонският език е подобен на финландския и естонците са културно по-близо до финландците отколкото до съседите си от Латвия, с която граничат на юг.
Естонците несправедливо се възприемат като студени и недружелюбни хора. Може би защото тяхната култура не насърчава склонността за спонтанно забавление и веселие.
Като цяло естонците са много приятелски настроени хора, а английския език сред тях е много разпространен.
Естония е богата на природни красоти, и след отделянето от СССР през 1991, той разширява своята защитена зона, така че сега тя е почти 10% от общата територия на страната. Обитавана е от голям брой птици, насекоми, бозайници, влечуги и земноводни, и много растения, които са защитени видове.
Дори тези, които не сте особено заинтересовани от дивата природа могат да намерят в тези резерви перфектен антидот на стреса от градския живот. Всички национални паркове са отворени за посетители, в повечето случаи безплатно. Най-популярните паркове са с маркирани пешеходни пътеки и заслони за наблюдение на птици. Също така се предлагат екскурзии със специалисти по местната природа.
Всички национални паркове са отворени за посетители, в повечето случаи безплатно. Най-популярните паркове са с маркирани пешеходни пътеки и заслони за наблюдение на птици. Също така се предлагат екскурзии със специалисти по местната природа.
Естония е с по-богато разнообразие от птици и бозайници, отколкото повечето европейски страни. Благодарение на разположението си между континентална Европа и регионите на Арктика, тя се намира по маршрута на много прелетни птици, правещи дълго пътуване от местата за лятно гнездене в далечния север до местата за зимуване в Южна Европа и Африка.
Дебели естонските гори предоставят подслон на едри бозайници, като лосове, елени, рисове, глигани, вълци и бобри.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар