Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Международен ден на толерантността

Международен ден на толерантността (International Day for Tolerance) се отбелязва всяка година на 16 ноември. Този Международен ден беше официално обявен в "Декларацията за принципите на толерантност" на ЮНЕСКО. Декларацията беше приета през 1995 г. на 28-ата Генерална конференция на ЮНЕСКО (резолюция 5.61).

Толерантността

Какво е толерантност или търпимост? В посочената Декларацията се казва, че това е уважението, приемането и разбирането на богатото многообразие от различни по своя външен вид, своето положение, език и поведение хора, които имат и различни ценности, то имат право да живеят в мир, запазвайки своята идентичност.

толерантни

Толерантност това е хармония в многообразието. Това не е само морален дълг, но и политическа и правна потребност. Толерантност това е добродетел, която прави възможно достигането на мира и способства за замяната на културата на войната с културата на мира.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар