Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Замъкът на Пепеляшка

Има само един символ, който ви идва на ум, когато си мислите за света на Уолт Дисни (Walt Disney World) в Съединените щати. И това е замъкът на Пепеляшка. Наистина, има нещо магическо в красивата сграда с изглед към центъра на магическото кралство. Когато за първи път видите високите, тесни, богато украсени кули и мигащите светлини, осъзнаваш, че ежедневието е забравено и сте влезли в една приказна страна, пълна с забавления и фантазия. Паркът Уолт Дисни в Орландо, Флорида е най-големият в площ (100 кв.км.) и най-посещаваният (почти 20 милиона годишно) развлекателен център в света. На територията му има 4 тематични парка, 2 водни парка, 24 хотела, безброй магазини, кафенета и ресторанти. Този свят на развлечения е превърнал Орландо от посредствен града в един от най-популярните туристически центрове в САЩ.

Паркът


Паркът е открит през 1971 година. На главната улица на тематичния парк "Вълшебното кралство" е замък на Пепеляшка - най-високата сграда с височина от 58 м, което е повече от два пъти в сравнение с височината на замъка на Спящата красавица в Дисниленд, Калифорния. Оптичният трик в перспективата създава впечатлението, че замъкът е дори по - голям, отколкото е в действителност. Например, височината на кулата е половината от общата площ, основните елементи на сградата са разширени и ъгловати, за да се създаде илюзията за височина и разстояние.

Изглед


Боядисани в сиви и сини цветове, с кули, покрити с чиста позлата, замъка прилича на средновековен дворец-крепост. За вдъхновението на главня архитект Херберт Риман са послужили много истински замъци от Фонтенбло, Шенонсо, Шамбор, и Шомон във Франция, замъка Нойшванщайн в Германия, Алкасар в Испания.

Замъкът на Пепеляшка


И въпреки че изглежда, че замъкът е изграден от камък, тай е изградена от бетон и стомана. Съществува легенда, че конструкцията позволява бързо да бъде разглобена в случай на ураган. В действителност, това може да отнеме няколко месеца, защото рамката е заварена, а не сглобена с болтове. Но съоръжението е построено така, че да издържи на силните ветрове във Флорида. Структурата е от стомана с покритие от стъклени влакна, фиксирана е върху бетонен фундамент и може да издържа пориви на вятъра до 175 км / ч.

Замъкът на Пепеляшка


27-те кули на замъка са оборудвани с приказни стаи. Има три асансьора. Единият е за гости и ги отвежда до "Кралската маса" на Пепеляшка - ресторант на втория етаж, където господарката на двореца, заедно с други персонажи кани на закуска или обяд всички желаещи. Към младите посетители тук се отнасят като към кралски особи. Наричат ги "принц" или "принцеса", а възрастните - "господин" или "дама".

Величественият замък


Вечерта, Пепеляшка посреща гостите, седнала в златния си трон във фоайето на долния етаж. Основната зала е с готически арки от 5 м височина, украсени с мозайки, илюстриращи историята на Пепеляшка. Те са създадени от световноизвестния мозаист Ханс-Йоахим Шарф. Петте стенописа съдържат около 500 цвята в един милион парчета от стъкло, украсени с истинско сребро и 14-каратово злато.

Привлекателният замък


Дисни герои ще срещате в околностите на целия замък. Много пъти те ще се появяват без предупреждение в различни места на двореца. Има две спални на Пепеляшка, където гостите, спечелили Дисни награда, имат възможност да прекарат нощта в замъка.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар