Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Световен ден на усмивката

ден на усмивката
Ден на усмивката - най-добрият и щастлив празник. От обикновената усмивка светът става по-светъл, животът е по-красив, а е и по-весело на душата. Но толкова малко хора си спомнят за една проста рецепта за щастие. Усмихвайте се с нас. През първия петък от месец октомври се отбелязва необичаен празник - Ден на усмивката.
Празнува се всяка година, датата му се мени, защото винаги е в първия петък на месец октомври. Основан през 1999 от американския художник Харви Бел. Негово е и усмихнатото жълто личице, символ на този световен ден.

Усмихнатото жълто личице

Традиция за това събитие е провеждането на изложби и благотворителни дейности. Организират се и забавни мероприятия за деца и възрастни.
Огледайте се наоколо. Точно сега, където и да сте, по време на работа, у дома, на публично място. Колко са усмихнатите лица, които виждате? Десетки, единици или нито едно? И наистина, много от нас са забравили да се усмихват без причина, просто ей така. А обикновената усмивка може да направи чудеса и има дори специален празник, Световен ден на усмивката, предназначен да промени света.

Усмихвайте се

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


BGtop
Няма коментари:

Публикуване на коментар