Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Забележителности в Дания, Копенхаген

Копенхаген
Копенхаген е един пленителен град, в който всичко те покорява - природна даденост, архитектура, традиции, чистота, спокойствие, ред и много други неща, които не битуват при нас.

Копенхаген


Ако имате търпение вижте крайбрежната улица и Малката Русалка, крайбрежния парк, старото пристанище с най-големия канал, резиденцията на кралското семейство, фонтана Гефион, операта, смяната на караула, която е точно в 12 часа и събира страшно много хора, най-дългата пешеходна улица Стрьогет, която е с много магазини и заведения, протестантска църква, в която бях на органов концерт, кметството, паметника на Андерсен, музея на изкуствата и накрая моста Йоресун, който свързва Дания с Швеция.


Русалка


Знам, че не видях всичко, което исках, но ми остана мечтата да се върна в тази малка, но прекрасна страна. Похапнах си и от тяхната кухня, в която се ползват много сосове, но беше много вкусно. Купих си и най-скъпия сладолед досега в живота ми, но не съжалявам. През август на пазара се продаваха череши и ягоди, а посевите се жънеха. Все пак е север. Природата се смили над нас и не валя. В Копенхаген хората се придвижват с велосипеди и няма никакви задръствания.
Една уредена държава с традиции.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар