Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Слънчева Испания

Честит празник, Испания!
Честит национален празник, Испания!
Испания - колоритна, жизнерадостна, слънчева страна. Разположена в Европа. Тя е на територията на Иберийския полуостров, както и на Балеарските и Питиуските острови в Средиземно море, и на Канарските острови в Атлантическия океан. В Испания има много градове, чиято история е повече от едно хилядолетие, произведения на архитектурното изкуство и чисти плажове, които привличат туристи в тази плодородна земя от цял свят. Височините на Пиренеите, на Сиера Морена и Андалуските планини не оставят равнодушни любителите на активната почивка. Тук има ски курорти с чудесни писти, красива природа и великолепни пейзажи, които всяка година посрещат стотици хиляди туристи. Страната на фламенкото и бикоборството, както се нарича, се посещава ежегодно от средно 30 милиона туристи.
Всяка от 17-те автономни общности (региони) на Испания има собствена история, характеристики и неразгадани тайни. В Страната на баските, например, живее един от най-мистериозните европейски народи, чиито корени и култура са много оригинални, самобитни. Към националните малцинства се причисляват и каталунците, галиците, специалната етнографска група от заселници цигани, наречена Gitanos и други.
Испанците се отличават с рядкото приятелско отношение и желанието да помогнат в трудна ситуация. Дори и да не знаят езика, изразителните и енергични жестове на местните жители са в състояние да унищожат всички бариери на недоразуменията. И какви фестивали и празници се провеждат в Испания! За да участвате в тях не е задължително да се знае езика, най-важното е да усетите атмосферата и всепоглъщаща емоционална интензивност, която винаги присъства.
Честит празник, Испания! Остани спокойна, мирна, колоритна и жизнерадостна страна!


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар