Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Ден на розовата фланелка

розовата фланелка
Всяка година много хора по целия свят носят розова риза или тениска, за да покажат подкрепата си за борбата с тормоза в училище. Тази кампания стартира през 2012 г. и оттогава тя е се подкрепя от 25 страни. Отбелязва се в последната сряда на месец февруари като Ден за борба с тормоза в училище.
Ден за борба с тормоза в училище е посветен на борбата срещу един от най-честите проблеми, с които се сблъскват учители и родители по света. Според статистиката, тормозът в училище на един или друг етап е предмет на всеки четвърти тийнейджър. Тормозът от връстниците е един от най-честите причини за самоубийство при децата и юношите.
Денят за борба с тормоза в училище е вдъхновен друга кампания, стартирала в Канада от Дейвид Шепърд и Травис Прайс през 2007 година. Тази кампания е известна като Международния ден на Розовото, защото Дейвид и Tравис донесли в училище няколко десетки розови тениски и помолили съучениците си да ги облекат, след като друг ученик, Чарлз Макнийл, станал жертва на тормоз, защото дошъл на училище облечен в розова риза. Поради това символът на Деня на борбата срещу тормоза в училище станала розова риза и той се нарича още Ден на розовата фланелка.
По повод Деня на борбата срещу тормоза в училище се провеждат различни дейности, чиято задача е да се повиши обществената осведоменост за проблема и да се намерят начини за решаването му.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар