Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Нощ на учените

нощ на учените
След Европейската нощ на музеите идва и Европейската нощ на учените. Учените имат и обикновено, човешко лице, а науката има и забавна страна - да събужда любознателността и състраданието у децата и подрастващите, да показва учените в градската среда и да умее да ни зарежда емоционално чрез музика и други видове изкуството.
Това са посланията на мрежовия проект Европейска нощ на учените, който ще бъде представен едновременно в няколко големи града в България.
Нощта на учените се провежда от 50 града в Европа за поредна година. У нас, в България, тази проява започва през 2006, като в тази инициатива се включват преподаватели, учени и студенти от университетски градове в страната - София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Варна, Плевен. Тази година, 2017, градовете в Европа, участващи в тази инициатива са вече 300, а в България са 11.
Интересното е, че освен показване на научни демонстрации могат да се видят учените като художници, поети, музиканти, изпълнители и артисти, тоест и в чисто човешки план и светлина.
Целта и идеята на “Нощ на учените” като събитие, е да представи науката като една от възможностите за развитие на младите хора.

Вижте изпълнение на Костадин Георгиев, известен още като Коцето Калки, който е работещ стоматолог, български музикант и актьор.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:
BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар