Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Очарователният Страсбург

Страсбург
Страсбург е известен със своите исторически и културни забележителности както и специфичната му живописна атмосфера. На брега на река Рейн, той е известен със своята катедрала, която е най-високата средновековна сграда в Европа, със своите канали, които опасват центъра на града, очарователния пейзажа на традиционния Коледен пазар, прекрасни паркове и традиционна кухня.
Страсбург предлага на своите посетители разнообразни на уникални преживявания. Неговата богата история и фактът, че през вековете той е бил под силно културното влияние на Германия, дава на Страсбург отличителен външен вид - очарованието на старата част на града лесно се комбинира с великолепието на институционални сгради вдъхновена от германската архитектура.

Стария град

Тази смес от влияния присъства също в местната кухня, на която можете да се насладите в един от многото ресторанти в Страсбург. Поради факта, че градът е дом на множество международни организации, Страсбург също е известен като столица на Европа. Негови забележителности са сградата на Европейския парламент и на Европейския съд по правата на човека. Те са най-добрият символ на международното значение, което притежава Страсбург. В допълнение, тъй като е дом на един от най-старите университети в Европа, Страсбург е град с голямо население. Освен, че е европейска столица, Страсбург е и столицата на Елзас. Френската провинция е известна със своите очарователни селца, пленителни гори и преди всичко със своята кухня и бяло вино.
По този начин градът е идеална отправна точка за еднодневни екскурзии и допълнително разглеждане на неговите забележителности.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар