Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Тайната на езеро Натрон

езеро Натрон
Езеро Натрон в Танзания е едно спокойно езеро в Африка. Алкалната вода в езерото Натрон има високо рН -10,5 и така тя може да изгори кожата и очите от животни, които не са пригодени за това. Алкалността на водата идва от натриевя карбонат и други минерали, които се вливат в езерото от околните хълмове. Такива количества на натриев карбонат някога са използвани в мумифицирането на египетските мумии. Също така действа като консервант и е причината за тази фантастична гледка - животни които са имали достатъчно „късмет“, за да умрат във водите на езерото Натрон.

Скелет на птица

Водата на Натрон е повече от подходяща за процъфтяваща екосистема от солени блата ,сладководни влажни зони, фламинго и други водолюбиви птици и морски водорасли. . Животните, след като са влезли в контакт с водата на езерото, просто са се вкаменили. В действителност езеро Натрон и неговата алкална вода е една процъфтяваща екосистема от солени блата, фламинго, други водолюбиви птици и морски водорасли.
Фотографът Ник Бранд е открил останки от фламинго и други вкаменени животни. Като плитко езеро в топъл климат температура на водата може да достигне до 106 градуса по Фаренхайт или 41 градуса по Целзий.За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар