Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

София Лорен

Лорен
На 20 септември 1934 в Рим, в болница за бедни, се ражда едно момиченце. Кръстили го София, на гръцки означава "мъдрост". И наистина, в последствие тя разумно управляваше живота си, осъществявайки всичките си мечти. Но тогава беше само София Шиколоне, дъщеря на провинциалната актриса Ромилда Вилани, която неудачите я следвали по петите. Бащата на София, актьор в пътуващ театър, уморен от постоянната грижа на жена си и децата, изоставя семейството си на милостта на съдбата и бяга като последния страхливец. Надявайки се, че в едно село ще живее по-лесно, майка на София се премества в предградието на Неапол - Поцуоли. Но се оказа, че тук просто е невъзможно да си намери работа. И бедността била ужасяваща. София с майка си и сестра си спали заедно на пода на един матрак. В къщата нямало играчки, а сестрите си правели кукли от хляб.
И както обикновено се случва в приказките, се е случило събитие, което е променило целия живот на София. Деветгодишна, попаднала в театъра. Играта на асктрисата в главната роля впечатлила София. Тя се заклела, че ще стане актриса и някой ден ще играе тази роля.
Дългокрака, кльощава, с огромни очи и красива, буйна, с цвят на кестен коса, София не престана да мечтае.


 Лорен

Майка ѝ напълно споделяла мечтата на дъщеря си и много се надявала, че София ще успее. И редовно изпращала нейни снимки на всякакви конкурси за красота.
И на едно от състезанията, които се състояло в Неапол, на 15-годишната София печели второ място. Като награда - няколко ролки от тапети, кухнска покривка със салфетки, около 23 млн лири ($ 35) и билет за влака до Рим!
За да се преместя в Рим, София, говореща само на неаполитанския диалект, трябвало да научи италиански, английски и френски език. Нещо повече, беше необходимо да преодолее своята неувереност.
Колко часа тя е трябвало да прекара в чакане пред вратите на продуцентите, колко сълзи да пролее в ридание върху възглавница! Година по-късно, на националния конкурс за красота в Рим, София Шиколоне получава титлата "Мис елегантност". Признанието идва.
Снимайки дванадесет филма и спечелила два милиона долара, Лорен се се омъжва. От всички мъже около нея двайсетгодишната София избра миланския адвокат на средна възраст Карло Понти, който по-късно става нейният продуцент.


Лорен

Бракът с Понти е бил успешен във всяко отношение, не само за София, но и за самия Карло, който се превъръща в продуцент от световен мащаб. През 1969 г. се ражда дългоочакваният им син, Карло. Четири години по-късно, въпреки забраните на лекарите, се ражда вторият им син, Едуардо. Неговото раждане е можело да струва живота на Лорен.
Днес наистина ли животът е изживян, наистина ли всички роли са изиграни? Не и за София Лорен! Тя все още мечтае за нови роли.


Лорен


Честит рожден ден, София!


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар