Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Приказното селце Хобитън

 Хобитън
Селцето Хобитън, близо до град Mатамата в Нова Зеландия, е построено специално за трилогията "Властелинът на пръстените" през 1999. След заснемането на филма мястото е било изоставено. Декорите били отстранени и през 2011 били оцелели само 17 от 37-те къщи. Единствените гости там били групи от туристи, фенове на сагата, както и многобройни стада овце.
Обаче с началото на снимките на "Хобит" пейзажът отново бил актуализиран. В процеса на създаването на филма броя на сградите се е увеличил няколко пъти и след завършване на снимките селцето било изоставено почти в първоначалния си вид за забавление на туристите. По-късно възникнала идеята да се създаде туристически маршрут "Хобитън" и така по някакъв начин да се оптимизира потока на неканени посетители. Идеята се оказала успешна.
Сега фермата се посещава от около 300 души на ден. Обиколка на Хобитън отнема около три часа.За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар