Ads 720 x 90

МУЗЕЙ НА ВОСЪЧНИТЕ ФИГУРИ

 восъчните фигури
Мултимедийният посетителски център "Царевград Търнов" е една от най-новите придобивки за жителите и гостите на Велико Търново. Той е една уникална изложба от восъчни скулптури на средновековни български личности и символи. Всички 29 фигури са точно представени в автентични условия. Мултимедията се използва и за прилагане на подробни описания и обяснения.
Минете покрай паметника на средновековната охрана на входа и ще се върнете назад във времето. Първо се минава през обикновените битови жилища, а после през средновековен параклис. Следва тронната зала на Иван Асен II. Сцената е приемането на чужд пратеник. Съгласно българския царски протокол, присъстват царят, царицата, патриархът и член на съвета на болярите. Нека отидем по-нататък и да видим вълнуващо възпроизвеждане на битка за Царевец, както и дрехи и оръжия от този период. Занаятите са представени от три интересни фигури - ковач, грънчар и каменоделец по време на работа.
На втория етаж е вдъхновяваща сцена на коронацията на Цар Калоян и битката за Адрианопол. Друга група от фигури изобразява сградата и картината на църквата. И накрая, но не на последно място, ние можем да видим на фигурата на един мъдър историк, който пише записки на всички събития в царския двор.


Related Posts

Публикуване на коментар

Subscribe Our Newsletter