Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Беглик Таш, тракийското скално светилище

Беглик Таш
Беглик Таш, тракийското скално светилище, е разположено на южното черноморско крайбрежие на България, на няколко километра северно от град Приморско.
Беглик Таш е природен феномен от огромни мегалити, подредени и издълбани от тракийското племе и по-късно използвани за религиозни церемонии и езически обреди.

Беглик Таш

Този природен феномен е част от по-голямо скално образувание, съставено от огромни монолитни блокове с вулканичен произход, образувани от закалена магма при изригване на вулкан, активен през мезозойската ера. В момента този музей на открито се поддържа от Бургаското историческо дружество. Повечето от мегалитите имат следи, издълбани за целите на тракийски ритуали. Има и останки от лабиринт, достатъчно запазени, за да могат желаещите посетители да преминават през него.

Беглик Таш


Тракийски слънчев часовник се образува от огромни камъни. Там има също един изключително голям камък, който стои само на две опорни точки и една пещера, наподобяваща скута на жена.


Източник и фотографии: st-thomasbg.com

на русском языке


За въпроси и предложения, моля, в коментарите

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар