Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Кьолнската катедрала

катедрала
В Кьолн, Германия, има обект от световното културно наследство на ЮНЕСКО - готическата катедрала. Височината й е 157 метра и я нарежда на трето място в списъка на най-високите църкви в света. По височина тя е нарежда след катедралата в Улм (Германия), с височината на 161,5 м и след базиликата Нотр Дам де ла Пе (Код д’Ивоар), с височина, заедно с кръста на главния купол, от 158 м. Кьолнската катедрала е не само духовен център, но също така и един вид отправна точка, ориентир. На площада в предната част на катедралата се събират туристи и скейтбордисти, музиканти и рокери, бедни и протестиращи, младежи и възрастни хора.
Тези две извисяващи се готически кули, почти пробиват облаците и са видими от всяка точка на града. Все пак височината на колоните на Римокатолическата катедрала в Кьолн е 157 метра!
Гигантската сграда освен, че заема почетното трето място на подиума сред най-високите църкви в света, е абсолютен рекордьор по площ на църковната фасада.

 Кьолнската катедрала


Изграждането на Кьолнската катедрала се корени дълбоко в Средновековието, а изграждането, реконструкцията и реставрационните работи на грандиозната конструкция, без да спират, са били в продължение на много векове и продължават до наши дни.
За щастие, военни действия не са повредили силно готическата църква, въпреки факта, че почти целия град около катедралата бил в руини. Пилотите на бомбардировачите съзнателно пазели огромната сграда от възможни атаки, като я използвали за удобен географски ориентир.
През 2004 Кьолнската катедрала, бе присъединена към списъка със световно културно наследство на ЮНЕСКО и днес този популярен сред туристите от цял свят обект се посещава от десетки хиляди хора всеки ден.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар