Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Замъкът Самезано

Самезано
Замъкът Самезано е един забравен шедьовър на архитектурата. В света има много интересни места и красиви забележителности, които привличат ежегодно стотици хиляди любопитни туристи от различни страни. Но освен тях има и много не по-малко красиви и интересни места, за които широката общественост почти нищо не знае. Намиращият се в Италия замък Самезано принадлежи към тази несправедливо пренебрегвани шедьоври на архитектурата.
Великолепният замък в мавритански стил е построен през 1605 по заповед на Хименес Арагонски, в района на Тоскана, в близост до малкия италиански град Реджело. През 1853 замъка унаследил маркиз Фердинандо Хименес, който в продължение на четиридесет години е работил усилено, за да му придаде съвременен вид. Маркизът бил за своето време рядък гений - архитект, инженер, ботаник, библиофил, предприемач и политик. Този човек е оставил своя отпечатък в различни области на италианската култура, но основната му цел в живота бил замъкът Самезано.

замъкът Самезано

Маркиз Фердинандо не само лично е контролирал строежа, но той е изобретил и създал неговия оригинален дизайн. Замъкът е идеален пример за мавритански стил, хармонично съчетаващ прекрасни ярки цветове и голямо разнообразие от ориенталски мотиви.

замъкът Самезано


В следвоенните години на 20-ти век в замъка Самезано се разположил луксозен хотел. Сега той принадлежи на частна компания и повече от 30 години е затворен в очакване на реконструкция от голям мащаб. През април 2012 специална комисия имала за цел да се набележат и предприемат мерки за възстановяване на този прекрасен паметник на архитектурата.
Замъкът Самезано е малко известна забележителност в Италия. Отворен е за посещения само по време на местни празници в този район на Италия. Тогава много туристи идват да се полюбуват на неговата оригиналната мавританска архитектура.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар