Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Една от най-необичайните сгради в света

най-необичайните сгради в света
Обединените арабски емирства в последно време са носители на най-новите тенденции в съвременната архитектура. Не е изненадващо, че в тази страна е създаден първия кръгъл небостъргач в света. Тази уникална сграда, която е забележителността на Абу Даби, е построена на брега на морето, на плажа Ал Раха.
Архитектите, които са работили по този проект са разглеждали различни варианти на природни форми. В същото време те искали хармонично да съчетават простотата с величие.
След много обсъждания било решено да се вземе образа на кръгла черупка, тъй като кръгът е символ на единството, стабилността и рационалността. Мнозина смятат идеалния кръг за геометричен символ, за сертификат за завършеността и съвършенството.
Работейки по проекта на тази необичайна структура, експертите са решили много важни въпроси, като от особено значение сред тях е стабилността на обекта и хармоничното му съчетание с околния пейзаж.
В резултат след завършване на строителните работи била построена сграда, наподобяваща гигантска кръг, чиято височина е сто и десет метра. Уникалният небостъргач има двадесет и три етажа, които са изградени от екологично чисти материали.
Този амбициозен проект, предполагал да се използва естественото осветление възможно най-ефективно. Екологическата "връхна точка" на небостъргача е вакуумната система за автоматично събиране на боклука, която се намира под земята. Това свежда до минимум замърсяването на околната среда.
Впечатляващата фасада има структура, създадена с помощта на триъгълни стъклени елементи, които пронизват стоманени греди, описващи огромни ромбове по стените. най-необичайните сгради в света


Трябва да се отбележи, че кръглият небостъргач, построен в Абу Даби е получил международно признание, като е в списъка на шестнадесетте уникални сгради на света. Обектът е въведен в експлоатация през 2010 и сега е седалище на фирмата на Al Dar, специализирана в строителството на недвижими имоти.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар