Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Най-безопасният град за живеене в Европа

София
Личната безопасност, това е един от основните компоненти за високо качество на живот. Всяка година, Mercer (Мърсър), една от най-големите консултантски компании в света, публикува доклада си за индекса за качество на живот, в който е посочен и най-безопасният град за живеене и работа.
Този рейтинг е един от най-пълните и се създава, за да помогне на международните корпорации и други работодатели да осигуряват на своите служители справедливо заплащане, казва Мърсър.
Мърсър каза, че класирането за личната безопасност е въз основа на данни, като например "отношенията с други страни, вътрешната стабилност, ниска престъпност и нивото на поддържане на реда и закона."
С други думи, няма нищо чудно във факта, че градове в страни, в които има военни действия са в самия край на класацията.
Анализаторите на Мърсър са проучили ситуацията в 450 града по света, и след това съставили списък от 230 страни, които са най-безопасните за работниците.
Независимо от факта, че европейските градове като цяло заемат доста високо място в класацията, има някои градове, които изненадващо, са получили достатъчно ниски показатели от гледна точка на безопасността.
Високото ниво на граждански вълнения доведе до факта, че София падна в класацията на 118-то място. България е една от най-бедните страни на Европейския съюз, поради което хората постоянно изразяват своят протест срещу правителството, пенсионните реформи и корупцията.
А ето я и антикласацията, в която са подредени най-опасните за живеене градове в Европа.

На 17-то място е Милано, след като ФБР съобщи, че театър Ла Скала е в списъка на най-вероятните терористични цели.
16-о място споделят Барселона и Белфаст, последвани от Талин и Варшава, а след тях са Париж и Лондон.
Деветото място е за Букурещ. Експертите са установили, че в румънската столица, има високо ниво на корупция и дребни престъпления. По същата причина, в списъка е и Загреб. Следват Рига и Рим.
Шестото място е за Мадрид, на пето е Будапеща. На четвърто място е София, на трето - Атина, на второ - Белград.
Класация на най-опасните градове в Европа се води от Киев. Експертите отбелязват като "обтегнати отношенията" между Украйна и Русия, както и вътрешното положение в Киев, където, според тях, процъфтяват кражбите и вандализмът, а протестните акции прерастват в кървави улични сблъсъци.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар