Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Европейска нощ на музеите

нощ на музеите
Инициативата Европейска нощ на музеите е на френското министерство на културата и датира от 2005 година.
През годините Европейската нощ на музеите беше поставена под егидата на Съвета на Европа и на ЮНЕСКО. От 2012 година тя вече е под егидата и на Международния съвет на музеите. Обикновено в Нощта на музеите входът за посетителите е безплатен, но освен възможност за разглеждане на всички експозиции се предлагат и най-различни допълнителни атракции, спектакли, концерти и тематични прояви.
През последната година в инициативата участват 400 италиански, 170 белгийски музея, 12 полски, 100 британски музея и още много. Музеят на полския град Торун ще отвори зали, досега забранени за достъп на посетители. На лунна светлина желаещите ще преминат и по коридорите на музея Capodimonte в Неапол. Артистични прояви обещават Историческият музей в Москва и Регионалният музей на Беха в Португалия и Музеят на съвременното изкуство в Баня Лука на Босна и Херцеговина. България също се включва с редица интересни прояви.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар