Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Музей на кича в Букурещ

Музей на кича
Създател на музея е Кристиан Лика, фен и поклонник на "псевдоизкуство" и постмодерното. В експозицията са подредени 215 експоната. Основателят е събрал всичко, което навярно е намерено не само в Румъния, но и в постсъветските апартаменти. Стенни килими, порцеланови фигурки, отпечатани на най-неочаквани места лица на Исус и още много и много повече от интересни предмети. Килими с изображения на котенца, пауни и платноходки, копие на статуята на Давид на Микеланджело, но със златна верига около врата, светещи неонови разпятия. Посетителят на кич музея, наскоро открит в столицата на Румъния, може да получи цялостна представа за проявата на тази масова култура. 41-годишният Кристиан Лика, пътешественик и рекламодател, събирал колекцията от кичозни предмети в продължение на две десетилетия. Според него този стил е особено характерно за Румъния, тъй като жителите и с всички сили са се борили да отговарят на нивото на богатите си западни съседи.


Музей на кича


Колекцията от 215 предмета е разделена на няколко теми: прославяне в света страната на Дракула, православната църква, ромите, кичът в съвременния свят. Част от експонатите напомнят за комунистическия режим на диктатора Николае Чаушеску, като например окачено на въжета бельо, отражение на ежедневието в типичните за онази епоха общински апартаменти.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар