Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Плаващ автобус в Амстердам

Плаващ автобус
Нова туристическа особеност въведоха властите в Амстердам. Уникален автобус, движещ се не само по пътя, но и във водата. Екскурзионният маршрут на уникалния автобус - амфибия "Плаващият холандец" се превърна в гвоздея на туристическото пътуване през Амстердам. Този необичаен екологичен автомобил е хибрид между автобус и лодка с електрически мотор - Aмфибус. Той се държи еднакво добре както на сушата, така и по водата.

автобус - амфибия

Продължителността на турнето с "Плаващият холандец" е около два часа, 45 минути от които минават през водните канали на Амстердам. Началото на маршрута се намира в близост до кафенето на Ван Гог, недалеч от Централна гара. В близост до Научен център "Немо" автобусът - амфибия по специален вход слиза към водата. Тук започва най-интересното, водната част на турнето. С характерния звук за спускане на кораб на вода, се потопява във водата и нашия уникален автобус, или по-скоро лодка, с много странен външен вид. "Aмфибус" слиза на вода в един от каналите, където е изграден специално оборудван за амфибията вход. "Доплавайки" до сградата на общината, "Плаващият холандец" започва своето пътуване в обратната посока. Така се връща на същото начално място, но по малко по-различен начин.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар