Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Вярата

За вярата
От водите на Ганг до мостовете на Темза, от пирамидите край Нил до звездите на Кремъл край Москва река, всички търсим Бог. А какво е Бог? Красива жена или море, което ражда човек? Може би Бог е момче, което си играе в пясъка или по-скоро слънцето в небето. Какво е Бог? Той може да достигне до теб в различни образи. На мъж или жена, на дете или старец, на богат или беден. Но при всички положения този образ не зависи от приносителя му, а е отражение на скритото ти „Аз“. Бог се открива всекиму, но не всеки може да го познае. И недоволството от събитията и хората е недоволство от тези твои качества, които те ти разкриват. Трябва да спреш да гледаш другите и да се насочиш към себе си, за да откриеш истинския си потенциал. Не губи времето си, съизмервайки се с останалите, така пилееш потенциала си. Човешката душа е безсмъртна. Всеки от нас е частица от Бога. Най-големите трябва да са слуги на другите, а красотата, богатството и славата са не награди, а изпитание.
За да не са сами та този свят хората измислили боговете. И май веднага са съжалили. Боговете били навсякъде – в огъня, във водата, в камъните, в дърветата, в животните…. И колкото повече израствали хората, толкова повече претенциите на боговете се увеличавали. Хората им построили храмове, пеели им песни, палели им свещи, кадили им с благовония, кланяли им се, заради тях гладували, танцували в огъня, дори принасяли жертви – първоначално хора, а после и животни. Заради боговете хората воювали. Дори днес избиваме хиляди себеподобни заради разликата в името, с което наричаме Бог. В развалини. Макар и красиви, в руини се превръща вярата, когато не в нас, а в храмовете заживее Бог.
Дали Бог е създал хората или човекът си е измислил боговете?
Няма как със сигурност да знаем.
Но всеки от нас сам избира в кое от двете да вярва.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

1 коментар: