Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Празник на стария град

Пловдив
Древната история и колоритното съжителство от векове на различни етноси под седемте тепета придават особен чар и истинска космополитност на днешен Пловдив. Градът отдавна привлича българи и чужденци, обикновени туристи или хора на изкуството с множеството културни прояви и историческите си забележителности. Сред многообразието от събития в Пловдив обаче се откроява едно, Празник на Стария град. Организатор е Общински институт “Старинен Пловдив”, а празникът се случва всяка година в края на месец септември, когато откритите пространства на Стария град се превръщат в сцена за концерти на фолклорни танцови състави и вокални групи, хорове, рок и джаз изпълнители и състави, балетни формации. Заедно с емоциите, които подаряват всяка година на жителите и гостите на Пловдив, организаторите не пропускат да отправят и своето скрито послание към всички: Живеем заедно в мир и сговор, да се веселим заедно, да съзиждаме нашия Древен и Вечен Пловдив за бъдните поколения.
Да обединим усилията си за съхраняване и на добросъседски отношения и национални традиции.За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар