Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Буковата алея в Ирландия

Това невероятно място се намира в Ирландия. Засадената в средата на осемнадесети век алея от букови дървета отдавна е местна забележителност.

Буковата алея в Ирландия

Любимо място за фотографите и дори за декор на една от сцените от филма "Игра на тронове". Тези прекрасни букови дървета са на възраст от около 300 години. Растат в близост до село Aрмой (Armoy) в графство Антрим (Антрим), Северна Ирландия.

Буковата алея в Ирландия

Поради силно преплетени клони на буковите дървета местните жители наричат този "тунел" Dark Hedges, а ако точно се преведе е правилно да се каже "Тъмна алея". Удивителният булевард от букови дървета е засаден от семейство Стюарт през 1750. Първоначалният замисъл на семейството е бил алеята да е средство, което да впечатли посетителите, идващи в тяхното имение. Там сега се намира голф клуб.

Буковата алея в Ирландия

Това място се счита за един от най-сниманите пейзажи в Ирландия. То е популярно място за ирландските фотографи, които идват тук, за да правят снимки в различни сезони и в различно време на деня. Тук е запазен невероятния ефект на келтските мъгли, които цари тук от преди няколко века.
Снимките на буковите дървета, уловили както слънчевата светлина, така и мъглата или вечерния здрач, носят атмосферата на тайнствената букова гора.

Буковата алея в ИрландияЗа въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtopНяма коментари:

Публикуване на коментар