Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Ресторант Карго Холд

 Карго Холд
Пристигайки в ресторант Карго Холд, разположен в Дърбан (Южна Африка), можете да се нахраните изключително вкусно. В края на краищата, за да опитате ястията от местни готвачи заедно с вас са поканени и... акули. Не, разбира се, че не са, никой няма да ви хвърли в открито море, а морските хищници просто ще ви гледат през огромното стъкло на аквариума. Към оригиналността на ресторант Карго Холд (в превод от английски език. "Hold" значи "трюм"), добавете и това, че той е копие на легендарния призрачен кораб с името Фантом.
Според легендата, в началото на миналия век Фантом преминал близо до пристанището в Дърбан. Той се приближил от южната страна, заобиколил нос Блъф, но не влязъл в пристанището, а се върнал в открито море. Фантом бил без флагове и не реагирал на сигналите, а на палубата премигвала само една синьо-зелена светлина. Като цяло, той не показвал признаци на живот, но само след няколко дни е бил видян отново, и то много по-близо до брега. Призрачният кораб останал нерешена загадка. Според една от версиите, той провеждал тайна мисия, а според друга бил напуснат от екипажа по време на буря, но корабът е оцелял и оттогава е скитал през океаните.
Каквото и да е било с Фантом, ресторант Карго Холд не само придава на легендата реализъм, но и изпълва атмосферата на вечеря в него с особено романтични и необичайни емоции, които възникват при вида на морските хищници. Няма значение, че акулата, плуваща в аквариума е абсолютно безопасна. Само заплашителният вид и прозвището и на риба-убиец прави престоя в "трюма" много, много екзотично.


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар