Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Хиляда острова

"Хиляда острова" е един красив район на Канада. "Градината на боговете", това е името на това изключително красиво място в Канада, което има и второ име - "Хиляда острова".

Хиляда острова

Така тази област е наречена от френските конквистадори още през 18-ти век. На картата тази част на Северна Америка, която се състои не от хиляда, а от 1864 острова, обхваща около 2000 квадратни километра и се намира между двата канадски града Kингстън и Броквил. Най-интересното е, че тук всяко парче земя, което през цялата година се мие от всички страни от вода и на което растат най-малко две дървета, се смята за остров. И тази красота е формирана в продължение на векове.

Хиляда острова


Древните ледници и бързи водни потоци послужили за формирането на хълмове върху архипелага, а хълмовете по-късно се превръщат в горски острови. Днес за мнозина тези острови са станали съкровено място или дори семейно имение. На много от островите се появили домове, а понякога дори цели замъци и крепости. През 1914 архипелагът става част от новия Национален парк "Хиляда острова" (Thousand Islands), който до днес по право се смята за най-красивото място в Канада.

За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар