Рассказы о далеких местах и чудесах этого мира. Захватывающие путешествия, мировые истории и поездки к знаменитым достопримечательностям.

RU EN

Търсене

Follow Biblioteka News

Breaking

Юрий Бутирин

Бутирин
Голяма загуба в света на елитната анимация. Отиде си от живота режисьора аниматор Юри Бутирин. Той беше 86-годишен. През дългия си живот, той е участвал в създаването на множество образи, известни и любими на няколко поколения зрители. На мястото на това момче винаги са искали да бъдат милиони други деца. В края на краищата, той има приятел, Карлсон, който живее на покрива. Малкото дете нарисува и оживи за анимационния филм Юрий Бутирин, тогава все още начинаещ художник-постановчик. Персонажът, към който изпитваше много любов той създал, наблюдавайки малкия си син.
Той е работил с Вячеслав Котьоночкин, който току-що е започнал да снима "Ну, погоди!". Юри Бутирин е аниматор на много епизоди. Не само е рисувал и вдъхвал живот, но отговарял и за това, как героите ще се движат.
Много поколения са израснали, гледайки с удоволствие "Ну, погоди!". И не само децата. Дори на нас, възрастните, от време на време ни се приисква да се посмеем с приключенията на вълка и заека.
Наистина, голяма загуба за световната анимация! За което съжаляваме искрено!


За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар